Ruffino Ristorante Italiano

Skulle ut å spise i Oslo og hadde lyst på Italiensk.

Normalt når jeg er ut og reiser i det store utland bruker jeg alltid tripadvisor.com (TA) for å finne gode restauranter i den byen jeg er i, men dette har jeg aldri gjort i min egen by før.
Så nå var tiden kommet og jeg søkte på de beste italienske restaurantene i Oslo sentrum og da kom Ruffino opp som den 5. beste blandt alle restauranter i Oslo og den lå på veien til dit vi skulle etterpå.

Jeg har gått forbi der mange ganger og alltid tenkt på dette stedet som en litt kjedelig plass som er hovedsaklig beregnet for turister så jeg var litt skeptisk, men så mange mennnesker på TA kan jo ikke ta feil……

Som servitør haddde vi en jente som ytet veldig god service. Hun hadde ikke så peiling på vin, men vi ba heller ikke om noen gode råd fra henne.
Bordet bak oss ba om litt mer hjelp og da var hun rask til å be en annen servitør om å anbefale. Jeg må ærlig innrømme at jeg satt der med litt «dumboører» og hørte på hva han sa til dem, og det kom frem at han heller ikke hadde så veldig stor kunnskap om vin. Han beskrev vinene med bare å si at denne har mer eller mindre smak enn en annen vin.

Vi valgte å dele en forett som skulle innholde assortert italienske delikatesser som skinke, oster og oliven til kr. 169,-
Det var en stor tallerken som kom med 2 typer bruschetta (2 stk med tomat og 2 stk med trøffel), 3 typer oster, italiensk spekeskinke og 3 forskjellige typer salami.
Dette var veldig bra (selv om olivene som sto i menyen glimtet med sitt fravær når retten ble servert) og var en perfekt forett å dele for to. For én person synes jeg prisen ville vært litt for høy og selve porsjonen ville vært for stor.

Som hovedrett tok vi en spaghetti carbonara og Agnolotti ai formaggi (Fylte pastaputer med grønnskaker i ostesaus).
Carbonaraen var veldig god. Store baconbiter og en fortreffelig saus. (kr. 165,-)
Agnolottien var helt tydlig hjemmelaget. Det var store biter av forskjellige grønnsaker i pastaen og ostesausen smakte godt av forskjellig typer oster. (kr. 179,-)

Sammen med dette drakk vi en nydlig Langhe nebbiolo fra produsenten Negro (2009) til kr. 450,-.
Det var litt tam til forretten, men når den fikk lufte seg i glassene til hovedretten kom den helt til sin rett og passet perfekt til begge rettene.

Vi avsluttet dette måltidet med en Tiramisu til kr. 95,- som var godt over middels god, men jeg må ærlig innrømme at jeg liker den litt «våtere» enn dette. Savnet litt mer «alkohol» i den og derfor var den litt for søt.

Dette var en velig positiv overraskelse i forhold til hva mine forventninger var.
God service, hyggelig sted og god mat. En italiensk restaurant jeg helt klart vil anbefale til alle.

 

Andre spennende innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *