Gådjå – Etiopisk restaurant i Stavanger

Var nylig en tur i Stavanger og da besøkte jeg Gådjå. Dette er en etiopisk restaurant som du finner i Brødregata 6 midt i Stavanger.

Dette er første gangen jeg spiser Etiopisk så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag, men maten her var veldig god!

Da vi kom ble vi tatt i mot av en hyggelig servitør som spurte om vi hadde spist der før, noe vi kunne avkrefte. Han fortalte så at maten var en type sur lefse som også ble brukt som bestikk. Det eneste vi trengte å bestemme oss for var hva slags kjøtt eller tilbehør vi ønsket.

En rett (type kjøtt eller vegatar) var beregnet for 1 person.
Det var flere retter du kunne velge imellom og for de som ønsker vegatar, hadde de et godt utvalg. Det var også mulig å få lefsene i en glutenfri variant.

Vi gikk for en rett med lam- og en rett med oksekjøtt.

Maten ble servert på ett stort fat som ble plassert melom oss. På fatet lå lefsene, og i tillegg fikk vi to boller med kjøtt og saus. Så var det bare å ta ønsket kjøtt over på lefsen, rive av en bit og så spise.

Lefsen var litt sur, men sammen med det smakfulle kjøttet og sausen merket man ikke mye til surheten i lefsen. Lefsen vår ble også litt for «våt» på slutten, men da kom servitøren vår med en ny lefse.

Siden du spiser meg fingrene var det godt at det var mange servietter og plastduk på bordet 😉

Prisene var veldig hyggelige. Rettene lå på rundt 125 – 150 og da ble du god og mett.

Vi avsluttet måltidet med is til dessert og en veldig god etiopisk kaffe med mange spennede smaker som blant annet kardemomme og nellik.

Dette er helt klart en restaurant jeg skal tilbake til neste gang jeg er i Stavanger.

2 tanker om “Gådjå – Etiopisk restaurant i Stavanger

  1. Etiopiske restauranter er vel verdt besøket, visste ikke om denne i Stavanger og er heller ikke så ofte der, men i Brixton, London ligger det også en kjempegod etiopisk restaurant hvor de serverer samme type mat, injera, med flere ulike typer topping – kjempegodt og en artig matopplevelse i tillegg. 🙂

    Takk for tipset!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *