Karrikylling m/brekkbønner og sopp

Når jeg tenker på indisk mat så tenker jeg ofte på en rett med en tykk saus som tar lang tid å lage og der man trenger mange forskjellige kryddere. Denne retten er ikke slik, da du lager denne på maks 30 minutter, den har ingen tykk saus og få kryddere, men du får fortsatt en fin, saftig og indisk smakende rett.

For 2 personer
Tidsbruk: 30 minutter

Dette trenger du:
2 kyllingfileter
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
100 g aromasopp eller vanlig sjampinjong
100 g brekkbønner
4 ss olje til steking
3 ss melk
Frisk koriander
Salt og pepper

Karripaste:
2 ts garam masala
1 ts karripulver (styrken på karrien styrer hvor sterk retten blir)
2 ss vann

Tilbehør:
Ris
Yoghurt
Eplechutney

Sånn gjør du:
Begynn først med å lage karripasten ved å ha garam masala, karripulveret og vann i en liten bolle. Rør godt rundt. Sett det så til side.

Grovhakk løken, finhakk hvitløken, del kyllingen, soppen og bønnene i passe store biter.

Ha halvparten av oljen i en stekepanne og stek kyllingen på middels til sterk varme sammen med karripasten under omrøring til kyllingen har blitt brun på alle kanter. Ha så i bønner, løk og hvitløk og stek alt i ca. 5 minutter til kyllingkjøttet er gjennomstekt.

Ha så i resten av oljen i pannen sammen med soppen og rør inn melken. Reduser varmen til svak før du setter på et lokk og lar det hele småkoke/dampe i ca. 10 minutter.
Rør av og til.

Smak til med salt og pepper før du drysser over frisk koriander og server med ris, yoghurt og eplechutney (Eller annen chutney etter ønske)

 

 

Andre spennende innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *